به گزارش گروه سلامت طبنا (خبرگزاری سلامت) از مدیکال نیوزتودی، هر ساله بیش از ۱ میلیون نفر در سراسر دنیا به سرطان روده بزرگ مبتلا میشوند و در معرض خطر مرگ قرار میگیرند.
از عوامل خطر سرطان روده بزرگ میتوان به رژیم غذایی نامطلوب مملو از گوشت قرمز و داشتن اضافه وزن و چاقی اشاره کرد.
اکنون محققان متوجه شدهاند، نوعی متابولیت فلاونوئيد میتواند از ابتلا به سرطان روده بزرگ پیشگیری کند. اجزای شرکتکننده در سوختوساز سلولی را متابولیت میگویند. این ترکیب متابولیت فلاونوئیدی در میوهها و سبزیجاتی مانند تمشک، زغال اخته، انگور قرمز، سیب، پیاز قرمز، کلم بروکلی، انار، توت فرنگی، زردآلو، کلم قرمز، پوست بادمجان و همچنین شکلات و چای یافت میشود.
محققان دانشگاه ایالتی داکوتای جنوبی در ابتدای تحقیقات خود روی مصرف آسپرین برای پیشگیری از سرطان روده بزرگ بررسی میکردند که در آزمایشهای خود به جزئیات جدیدی در مورد ویژگیهای فلاونوئیدها و اینکه آنها چگونه میتوانند از ابتلا به سرطان روده بزرگ پیشگیری کنند، دست یافتند.
در تحقیقات گذشته مشخص شده بود که فلاونوئیدها میتوانند از ابتلا به سرطان پیشگیری کنند، اما علت این ویژگی هنوز مشخص نشده بود.
محققان دانشگاه داکوتای جنوبی میگویند، زمانیکه آنها به بررسی آسپرین (استیل سالیسیلیک اسید) میپرداختند دریافتند برخی از مشتقات سالیسیلیک اسید میتوانند جلوی رشد سلولهای سرطانی را بگیرند.
محققان دیدند وقتی باکتریهای روده، متابولیت فلاونوئيد را تجزیه میکنند، نوعی ترکیب به نام ۶،۴،۲- تری هیدروکسی بنزوئیک اسید (که یکی از مشتقات سالیسیلیک اسید است) تولید میشود که آن میتواند جلوی عملکرد آنزیمهای فعال در تقسیم سلولی را بگیرد و در نهایت از رشد سلولهای سرطانی ممانعت کند.
در واقع این محققان از بررسیهای روی آسپرین به اثربخشی فلاونوئیدها رسیدند.
محققان وقتی از اثربخشی این نوع فلاونوئید که حاوی ۶،۴،۲- تری هیدروکسی بنزوئیک اسید مطمئن شدند، به بررسی منابع طبیعی حاوی این نوع متابولیت پرداختند و در نهایت به این نتیجه رسیدند که میوهها و سبزیجات مملو از این نوع فلاونوئید هستند و میتوانند از ابتلا به سرطان روده بزرگ تا حد زیادی پیشگیری کنند.
به گزارش طبنا، محققان میگویند با مصرف میوه و سبزیجات، از خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ بکاهید.
مترجم: نادیا زکالوند
نظر شما